Accés al contingut Accés al menú de la secció
Portal Jurídic  > Cercador de normativa
 
Afegeix-lo a la meva selecció i subscriu-m'hi
Afegeix-lo a la meva selecció
PDF
Relació cronològica
Matèries relacionades
Lupa
Accedeix a la cerca
Contacte

DECRET 169/1983, de 12 d'abril, sobre Unitats Mínimes de Conreu

Dades bàsiques
  • Rang del document Decret

  • Organisme emissor Departament de la Presidència

  • Núm. del document 169/1983

  • Data del document 12/04/1983

  • Data de publicació 20/05/1983

  • Diari oficial DOGC

  • Núm. 330

TEXT CONSOLIDAT

El desenvolupament de l'activitat agrària depèn, entre d'altres factors, de la capacitat que tingui l'empresa agrària per atènyer dimensions superficials eficients.
Un dels problemes importants que cal enfocar per garantir aquestes dimensions suficients és l'excessiu fraccionament de la terra, és a dir, la parcel·lació excessiva de les finques, que fa més difícil la utilització òptima dels diferents recursos que intervenen en la producció.
A més a més, el progrés de les explotacions agràries és sovint compromès per tensions sobre el valor de la terra, que no són solament un reflex de les produccions agràries que s'hi conreen, sinó a més d'expectatives alienes a l'economia agrària.
I això pot afectar negativament diferents aspectes de la gestió de l'empresa agrària.
Per totes aquestes raons i a causa del desenvolupament tecnològic i econòmic que ha experimentat el camp català els últims anys, es fa imprescindible posar al dia l'extensió de les unitats mínimes de conreu, com a mitjà per preservar la integritat física de les finques rústiques catalanes.
Atès que la Generalitat de Catalunya té competència exclusiva en matèria d'urbanisme i d'agricultura, d'acord amb el que disposen els articles 9.9 i 12.1.4 de l'Estatut d'Autonomia; Atès que la Llei de Reforma i Desenvolupament Agrari de 1973, en el seu article 43.1, determina que "s'assenyalarà i revisarà l'extensió de la unitat mínima de conreu per a secà i regadiu de les distintes zones o comarques de cada província";
Atès el que estableixen l'article 221 de la Llei del Sòl i la Llei 9/1981, de Protecció de la Legalitat Urbanística, de 18 de novembre, i el seu Reglament, de 26 d'agost de 1982; A proposta dels Consellers d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Consell Executiu,
Decreto:

Article primer

S'estableixen per a tot Catalunya les Unitats Mínimes de Conreu de secà i de regadiu d'acord amb el que assenyala l'Annex 1. Aquesta normativa serà només aplicable al sòl urbanitzable no programat i al sòl no urbanitzable.

Article segon

1. La divisió o segregació d'una finca rústica només serà vàlida quan no en resulti cap parcel·la d'extensió inferior a la Unitat Mínima de Conreu fixada per al municipi on estigui situada la finca.
2. En aquest supòsit, a més dels efectes previstos en aquest Decret, es presumirà l'existència de parcel·lació urbanística d'acord amb l'article 41.2 i 3, del Reglament de la Llei de Protecció de la Legalitat Urbanística. Es presumirà també l'existència de parcel·lació quan s'alienin parts indivises d'una finca rústica, amb incorporació del dret d'utilització exclusiva de parts concretes de terrenys que estiguin per sota de la U.M.C., i la constitució d'associacions o societats en les quals la qualitat de soci incorpori el dret d'ús exclusiu sobre una porció de dimensions inferior a la U.M.C.

Article tercer

Es podran permetre divisions o segregacions de finques rústiques per sota la Unitat Mínima de Conreu, en els següents casos:
1r. Quan es destinin a horts familiars d'acord amb les condicions que s'assenyalin reglamentàriament.
2n. Quan la porció que es vagi a segregar es vulgui destinar de manera efectiva i dins de l'any següent a qualsevol tipus d'edificació o construcció permanent, a fins industrials o altres de caràcter no agrari. Aleshores haurà d'obtenir-se prèviament l'autorització prevista als articles 44 i 45 del Reglament de Gestió Urbanística, juntament amb l'informe favorable del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.
3r. Quan sigui conseqüència de l'exercici del dret d'accés a la propietat establert a la legislació d'arrendaments rústics, sempre que l'adquirent porti més de sis anys en el conreu de la finca i aquesta sigui realment conreuada, el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca autoritzarà la divisió o segregació, un cop comprovada la certesa d'aquells requisits.
Altres versions d'aquest precepte

Article quart

1. [No vigent].
2. Per a l'establiment d'horts familiars en sòl urbà i urbanitzable caldrà, si els usos agrícoles no són previstos pel planejament, l'autorització d'ús provisional prevista a l'article 58.2 de la Llei del Sòl, amb informe previ favorable del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i no serà vàlida altra forma contractual que l'arrendament. En cas de procedir-se a l'establiment d'horts familiars sense autorització o bé mitjançant les fórmules associatives a les quals es refereix l'apartat 2 de l'article 2 d'aquest Decret, es presumirà l'existència de parcel·lació urbanística, tal com es preveu en el mateix apartat.
3. Si els usos agrícoles estiguessin previstos pel planejament en sòl urbà i urbanitzable, caldrà ajustar-se a les seves previsions per a l'establiment d'horts familiars i a les disposicions que els reglamentin.
Altres versions d'aquest precepte

Article cinquè

[No Vigent]
Altres versions d'aquest precepte

Article sisè

D'acord amb el que estableix la legislació hipotecària, a totes les inscripcions de finques rústiques que es realitzin s'expressarà si la finca és de secà o de regadiu, la seva extensió superficial i el seu caràcter o no d'indivisible. La inexactitud d'aquestes dades no pot afavorir qui va ocasionar la falsedat, ni enervarà per tant els drets establerts a la Llei de Reforma i Desenvolupament Agrari, els quals podran exercir-se sense necessitat d'anul·lar la inscripció.

Article setè

1. Als efectes del compliment dels articles 85.1.4 de la Llei del Sòl i 44.1 de la Llei de Reforma i Desenvolupament Agrari, a les escriptures de segregació i divisió de finques, a les d'alineació de parts indivisibles de terrenys i a les constitucions de societats o associacions previstes als apartats 1 i 2 de l'article 2 d'aquest Decret, el Notari exigirà a l'atorgant les dades esmentades a l'article 6 precedent. En els supòsits de l'apartat 3 de l'article 4 d'aquest Decret, exigirà la llicència de reparcel·lació. Tot això als efectes previstos a l'apartat 6 de l'article 55 del Reglament de la Llei de Protecció de la Legalitat Urbanística.
2. En el cas que fos necessària la llicència de parcel·lació i aquesta no fos aportada, o quan es presumeixi l'existència de parcel·lació urbanística, el Registrador procedirà d'acord amb l'apartat 3 de l'article 56 del Reglament de la Llei de Protecció de la Legalitat Urbanística.

Article vuitè

Per a l'exercici de les accions administratives o disciplinàries derivades de l'aplicació d'aquest Decret, l'Administració utilitzarà totes les dades de les quals pugui disposar, especialment les que resultin de la publicitat registral i cadastral.

Disposicions finals

Primera

Queden derogades totes aquelles disposicions qu s'oposin al present Decret o el contradiguin.

Segona

S'autoritza el Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca per desenvolupar mitjançant Ordre aquest Decret i per fixar les condicions per autoritzar els horts familiars en cada classe de sòl, en funció dels diferents àmbits municipals.

Annex 1

Grup 1r.: Unitat mínima de conreu que es fixa:
Secà: 3 hectàrees. Regadiu: 1 hectàrea.
Termes municipals
1.a: Abrera, Begues, Castelldefels, Castellví de Rosanes, Cervelló, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Gavà, Martorell, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Pallejà, el Papiol, el Prat de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Esteve Sesrovires, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat, Vallirana, Viladecans, Collbató.
1.b: Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d'Estrac, Calella, Canet de Mar, Dosrius, Malgrat de Mar, el Masnou, Mataró, Montgat, Òrrius, Palafolls, Pineda de Mar, Santa Susanna, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Taià, Tiana, Tordera, Vilassar de Dalt, Vilassar de Mar.
1.c: Badalona, Barcelona, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Sant Just Desvern.
1.d: Barberà del Vallès, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Gallifa, Matadepera, Montcada i Reixac, Palau de Plegamans, Polinyà, Rellinars, Ripollet, Rubí, Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze de la Serra, Sentmenat, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses, Viladecavalls.
1.e: Aiguafreda, l'Ametlla del Vallès, Bigues, Campins, Canovelles, Cànoves, Cardedeu, Castellcir, Castellterçol, Fogars de Montclús, les Franqueses del Vallès, la Garriga, Granera, Granollers, Gualba, la Llagosta, Lliçà de Munt, Lliçà de Vall, Llinars del Vallès, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmany, Montmeló, Montornès del Vallès, Montseny, Parets del Vallès, la Roca del Vallès, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Palautordera, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles, Sant Pere de Vilamajor, Sant Quirze Safaja, Tagamanent, Vallgorguina, Vallromanes, Vilalba Sasserra, Santa Maria de Martorelles.
1.f: Avinyonet del Penedès, les Cabanyes, Castellví de la Marca, Font-rubí, Gelida, la Granada, Puigdàlber, Sant Cugat Sesgarrigues, Mediona, Olèrdola, Pacs del Penedès, el Pla del Penedès, Pontons, Sant Llorenç d'Hortons, Sant Martí Sarroca, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d'Anoia, Santa Fe del Penedès, Torrelavit, Torrelles de Foix, Vilafranca del Penedès, Vilobí del Penedès, Santa Margarida i els Monjos, Subirats.
1.g: Canyelles, Castellet i la Gornal, Cubelles, Olesa de Bonesvalls, Olivella, Sant Pere de Ribes, Sitges, Vilanova i la Geltrú.
Grup 2n.: Unitat mínima de conreu que es fixa:
Secà: 4,5 ha. Regadiu: 1 ha.
Termes municipals
2.a: Alpens, el Brull, Calldetenes, Centelles, Collsuspina, Espinelves, Folgueroles, Gurb, els Hostalets de Balenyà, Lluçà, Malla, Manlleu, les Masies de Roda, les Masies de Voltregà, Muntanyola, Olost, Orís, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Roda de Ter, Rupit-Pruit, Santa Cecília de Voltregà, Santa Eugènia de Berga, Santa Eulàlia de Riuprimer, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Julià de Vilatorta, Santa Maria de Corcó, Sant Martí d'Albars, Sant Martí de Centelles, Sant Martí de Sobremunt, Sant Pere de Torelló, Sant Sadurní d'Osormort, Sant Vicenç de Torelló, Seva, Sora, Taradell, Tavèrnoles, Tavertet, Tona, Torelló, Vic, Viladrau, Vilanova de Sau.
2.b: Aguilar de Boixadors, Artés, Avinyó, Balsareny, Calders, Callús, Cardona, Castellbell i el Vilar, Castellfollit del Boix, Castellgalí, Castellnou de Bages, l'Estany, Fonollosa, Gaià, Manresa, Marganell, Moià, Monistrol de Calders, Monistrol de Montserrat, Mura, Navarcles, Navàs, el Pont de Vilomara i Rocafort, Rajadell, Sallent, Santa Maria d'Oló, Sant Feliu Sasserra, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Mateu de Bages, Santpedor, Sant Salvador de Guardiola, Sant Vicenç de Castellet, Súria, Talamanca.
2.c: Argençola, Bellprat, el Bruc, Cabrera d'Igualada, Calaf, Calonge de Segarra, Capellades, Carme, Castellfollit de Riubregós, Castellolí, Copons, Igualada, Jorba, la Llacuna, Masquefa, la Molsosa, Montmaneu, Òdena, Orpí, Piera, Pierola, la Pobla de Claramunt, els Prats de Rei, Pujalt, Rubió, Sant Martí Sesgueioles, Sant Martí de Tous, Sallavinera, Santa Margarida de Montbui, Santa Maria de Miralles, la Torre de Claramunt, Vallbona d'Anoia, Veciana, Vilanova del Camí.
2.d: Avià, Bagà, Borredà, Capolat, Casserres de Berguedà, Castellar del Riu, Castellar de N'Hug, Castell de l'Areny, Cercs, Espunyola, Fígols, Gironella, Gisclareny, Gósol, Guardiola de Berguedà, Montclar de Berguedà, Montmajor, la Nou de Berguedà, Olvan, la Pobla de Lillet, Puig-reig, la Quar, Sagàs, Saldes, Santa Maria de Merlès, Sant Jaume de Frontanyà, Vilada, Viver i Serrateix, Vallcebre, Berga.
2.e: Campdevànol, Campelles, Camprodon, Gombrèn, Llanars, les Llosses, Molló, Montesquiu, Ogassa, Palmerola, Pardines, Planoles, Queralbs, Ribes de Freser, Ripoll, Santa Maria de Besora, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Seguries, Sant Quirze de Besora, Setcases, Toses, Vallfogona de Ripollès, Vidrà, Vilallonga de Ter.
2.f: Alp, Bellver de Cerdanya, Bolvir, Das, Fontanals de Cerdanya, Ger, Guils de Cerdanya, Isòvol, Lles, LLívia, Montellà-Martinet, Meranges, Prats i Sansor, Prullans, Puigcerdà, Urús.
2.g: Agullana, Albanyà, l'Armentera, Avinyonet de Puigventós, Bàscara, Biure, Boadella d'Empordà, Borrassà, Cabanelles, Cabanes, Cadaqués, Campmany, Cantallops, Castelló d'Empúries, Cistella, Colera, Darnius, l'Escala, Espolla, el Far d'Empordà, Figueres, Fortià, Garrigàs, Garriguella, la Jonquera, Llançà, Lledó d'Empordà, Llers, Maçanet de Cabrenys, Masarac, Mollet de Peralada, Navata, Ordis, Palau de Santa Eulàlia, Palau-saverdera, Pau, Pedret i Marzà, Peralada, Pont de Molins, Pontós, Portbou, el Port de la Selva, Rabós d'Empordà, Riumors, Roses, Santa Llogaia d'Àlguema, Sant Climent Sescebes, Sant Llorenç de la Muga, Sant Miquel de Fluvià, Sant Mori, Sant Pere Pescador, la Selva de Mar, Siurana, Terrades, Torroella de Fluvià, la Vajol, Ventalló, Vilabertran, Viladamat, Vilafant, Vilajuïga, Vilamacolum, Vilamalla, Vilamaniscle, Vilanant, Vilasacra, Vilaür.
2.h: Biosca, Cervera, Estaràs, Granyanella, Granyena de Segarra, Guissona, Ivorra, Massoteres, Montoliu de Segarra, les Oluges, Plans de Sió, Ribera d'Ondara, Sanaüja, Sant Guim de Freixenet, Sant Guim de la Plana, Sant Ramon, Talavera, Tarroja de Segarra, Torà de Riubregós, Torreflor, Vallfogona de Riucorb.
2.i: Castellar de la Ribera, Clariana de Cardener, la Coma i la Pedra, Guixer, Lladurs, Llobera, Navés, Odèn, Olius, Pinell, Pinós, Riner, Sant Llorenç de Morunys, Solsona.
2.j: Àger, Alòs de Balaguer, Artesa de Segre, les Avellanes, Santalinya, Baronia de Rialb, Cabanabona, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Foradada, Menàrguens, Montgai, Oliola, Os de Balaguer, Ponts, la Portella, Preixens, la Sentiu de Sió, Tiurana, Vilanova de l'Aguda, Vilanova de Meià.
2.k: Abella de la Conca, Gavet de la Conca, Isona i Conca D'Allà, Llimiana, Pallars Jussà, la Pobla de Segur, Salàs de Pallars, Sant Esteve de la Sarga, Talarn, Tremp.
Barruera, Castell de Mur, el Pont de Suert, Sarroca de Bellera, Senterada, la Torre de Cabdella, Vilaller.
2.l: Alins, Alt Àneu, Baix Pallars, Espot, Esterri d'Àneu, Esterri de Cardós, Farrera, la Guingueta-Jou, Lladorre, Llavorsí, Rialb de Noguera, Vall de Cardós, Soriguera, Sort, Tírvia.
2.m: Alàs-Cerc, Arsèguel, Bassella, Cabó, Cava, Coll de Nargó, Estamariu, Fígols i Alinyà, la Vansa-Fórnols, Montferrer-Castellbò, Valls d'Aguilar, Organyà, Peramola, el Pla de Sant Tirs, Ribera d'Urgellet, Oliana, la Seu d'Urgell, Josa-Tuixén, Valls de Valira, Aristot-Toloriu.
2.n: Alt Aran, Arres, Bausèn, les Bordes, Bossost, Canejan, Lés, Viella-Mig Aran, Vilamòs.
2.o: Aiguamúrcia, Alcover, Alió, Bràfim, Cabra del Camp, Masllorenç, la Masó, el Milà, Montferri, Mont-ral, Nulles, el Pla de Santa Maria, el Pont de l'Armentera, Puigpelat, Querol, la Riba, Rodonyà, el Rourell, Vallmoll, Valls, Vilabella, Vila-rodona.
2.p: Albinyana, l'Arboç, Banyeres del Penedès, Bellvei, la Bisbal, Calafell, Cunit, Llorenç del Penedès, Montmell, Sant Jaume dels Domenys, Santa Oliva, el Vendrell.
2.q: Altafulla, Bonastre, el Catllar, Constantí, Creixell de Mar, els Garidells, el Morell, la Nou de Gaià, els Pallaresos, Perafort, la Pobla de Mafumet, la Pobla de Montornès, Renau, la Riera de Gaià, Roda de Berà, Salomó, la Secuita, Tarragona, Torredembarra, Vespella de Gaià, Vilallonga del Camp, Vila-seca i Salou.
2.r: l'Albiol, l'Aleixar, Alforja, Almoster, l'Argentera, les Borges del Camp, Botarell, Cambrils de Mar, Capafonts, Castellvell del Camp, Colldejou, Duesaigües, la Febró, Maspujols, Montbrió del Camp, Mont-roig del Camp, Prades, Pratdip, Reus, Riudecanyes, Riudecols, Riudoms, la Selva del Camp, Vandellòs, Vilanova d'Escornalbou, Vilaplana del Camp, Vinyols.
2.s: Barberà de la Conca, Blancafort, Conesa, l'Espluga de Francolí, Forès, Llorac, Montblanc, Passanant, les Piles de Gaià, Pira, Rocafort de Queralt, Santa Perpètua de Gaià, Sarral, Savallà del Comtat, Senan, Solivella, Vallclara, Vilanova de Prades, Vilaverd, Vimbodí, Santa Coloma de Queralt.
2.t: Arbolí, Bellmunt del Priorat, la Bisbal de Falset, Cabassers, Capçanes, Cornudella, Falset, la Figuera, Gratallops, els Guiamets, Lloà, Marçà, Margalef, el Masroig, el Molar, la Morera del Montsant, Poboleda, Porrera, Pradell de la Teixeta, la Torre de Fontaubella, Torroja del Priorat, Ulldemolins, la Vilella Alta, la Vilella Baixa.
2.u: Ascó, Benissanet, Flix, Garcia, Ginestar d'Ebre, Miravet, Móra d'Ebre, Móra la Nova, la Palma d'Ebre, Rasquera, Riba-roja d'Ebre, Tivissa, la Torre de l'Espanyol, Vinebre.
2.v: Aldover, Alfara dels Ports, l'Ametlla de Mar, Benifallet, Camarles, Paüls, el Perelló, Roquetes, Tivenys, Tortosa, Xerta.
2.x: Alcanar, Freginals, la Galera del Pla, Godall, Mas de Barberans, Masdenverge, Santa Bàrbara, la Sénia, Ulldecona.
2.z: Arnes, Batea, Bot, Caseres, Corbera, la Fatarella, Gandesa, Horta de Sant Joan, el Pinell de Brai, la Pobla de Massaluca, Prat de Comte, Vilalba dels Arcs.
2.w: Ciutadilla, Guimerà, Maldà, Montornès de Segarra, Nalec, els Omells de Na Gaia, Sant Martí de Riu Corb, Vallbona de les Monges.
Grup 3r.: Unitat mínima de conreu que es fixa:
Secà: 4,5 ha. Regadiu: 1,25 ha.
Termes municipals
3.a: Albons, Begur, Bellcaire d'Empordà, la Bisbal, Calonge de Mar, Castell d'Aro, Colomers, Corçà, Cruïlles-Monells-Sant Sadurní de l'Heura, Foixà, Fontanilles, Forallac, Garrigoles, Gualta, Jafre, Mont-ras, Palafrugell, Palamós, Palau-sator, Pals, Parlavà, la Pera, Regencós, Rupià, Santa Cristina d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Serra de Daró, la Tallada d'Empordà, Torrent, Torroella de Montgrí, Ullà, Ullastret, Ultramort, Vall-llobrega, Verges, Vilopriu.
3.b: Argelaguer, Besalú, Beuda, Castellfollit de la Roca, Mieres, Maià de Montcal, Montagut, Olot, les Planes d'Hostoles, les Preses, Riudaura, Sales de Llierca, Sant Aniol de Finestres, Sant Feliu de Pallerols, Sant Ferriol, Sant Jaume de Llierca, Sant Joan les Fonts, Santa Pau, Tortellà, la Vall de Bianya, la Vall d'en Bas.
3.c: Aiguaviva de Gironès, Banyoles, Bescanó, Bordils, Cassà de la Selva, Camós, Campllong, Canet d'Adri, Celrà, Cervià de Ter, Cornellà del Terri, Crespià, Esponellà, Flaçà, Fontcoberta, Fornells de la Selva, Girona, Juià, Llagostera, Llambilles, Madremanya, Palol de Revardit, Porqueres, Quart, Sant Andreu Salou, Sant Gregori, Sant Joan de Mollet, Sant Jordi Desvalls, Sant Julià de Ramis, Sant Martí de Llémena, Sant Martí Vell, Sant Miquel de Campmajor, Serinyà, Vilablareix, Viladasens, Vilademuls.
3.d: Amer, Anglès, Arbúcies, Blanes, Breda, Brunyola, Caldes de Malavella, la Cellera de Ter, Fogars de Tordera, Hostalric, Lloret de Mar, Maçanes, Maçanet de la Selva, Osor, Riells i Viabrea, Riudarenes, Riudellots de la Selva, Santa Coloma de Farners, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Hilari Sacalm, Sils, Susqueda, Tossa de Mar, Vidreres, Vilobí d'Onyar.
Grup 4rt.: Unitat mínima de conreu que es fixa:
Secà: 4 ha. Regadiu: 1,5 ha.
Termes municipals
4.a: Aitona, els Alamús, Albatàrrec, Alcanó, Alcarràs, Alcoletge, Alfés, Alguaire, Almacelles, Almatret, Almenar, Alpicat, Artesa de Lleida, Aspa, Bell-lloc d'Urgell, Benavent de Segrià, Corbins, Fondarella, Golmés, la Granja d'Escarp, Llardecans, Lleida, Maials, Massalcoreig, Miralcamp, Mollerussa, Montoliu de Lleida, el Palau d'Anglesola, Puig-verd de Lleida, Rosselló, Sarroca de Lleida, Seròs, Sidamon, Sonadell, Soses, Sunyer, Torrebesses, Torrefarrera, Torres de Segre, Torreserona, Vilanova de la Barca, Vilanova de Segrià.
4.b: Agramunt, Anglesola, Barbens, Belianes, Bellpuig d'Urgell, Castellnou de Seana, Ivars d'Urgell, Ossó de Sió, Preixana, Puigverd d'Agramunt, Tàrrega, Tornabous, Vila-sana, Verdú, Vilagrassa, Vilanova de Bellpuig, la Fuliola, Castellserà.
4.c: Albesa, Alfarràs, Alguerri, Balaguer, Bellcaire d'Urgell, Bellmunt d'Urgell, Bellvís, Ivars de Noguera, Linyola, Penelles, el Poal, Térmens, Torrelameu, Vallfogona de Balaguer.
4.d: Arbeca, les Borges Blanques, Juneda, Puiggrós, Torregrossa.
4.e: L'Albagés, l'Albi, Bovera, Castelldans, Cervià, el Cogul, l'Espluga Calba, la Floresta, Fulleda, la Granadella, Granyena de les Garrigues, Juncosa, els Omellons, la Pobla de Cérvoles, la Pobla de la Granadella, el Solèras, Tarrés, els Torms, el Vilosell, Vinaixa.
Grup 5è.: Unitat mínima de conreu que es fixa:
Secà: 4,5 ha. Regadiu: 0,75 ha.
Termes municipals
5.a: Deltebre, Sant Jaume d'Enveja, Amposta, Sant Carles de la Ràpita.